tisdag 23 september 2014

Jaaaaaaaaa! Jag ska på utflykt!!! 8D

Blir till att åka runt en hel del nu då jag drar iväg till bokmässan i Göteborg de senaste dagarna!

Jag åker imorgon på Onsdagen den 24 September förmiddag och kommer att ta med mig visitkort och några serier men kommer dessvärre inte att sälja någonting. Delvis för att jag inte kunnat
trycka nya serier på ett tag då det varit lite ekonomiskt tumult för mig (som jag såklart inte kan gå in på här) den senaste tiden men som först nu äntligen har rätat ut sig.
För det andra så är inte detta riktigt som SIS i Stockholm som jag förstått det
där då alla i princip kan boka bord och ställa ut egna serier så länge man mailar och fixar en plats i tid.

Det här är mer för stora bokförlag men också för serie-förlag som Apart-färlag, Egmont (den store bjässen) och andra. Det kommer att finnas en seriescen där det kommer att vara intervjuer med mera vilket jag ser mycket fram emot!

Bokmässan kommer att äga rum från 25-28é September. http://www.bokmassan.se/sv/


Ett annat evenemang jag ska på är redan nästa vecka i Stockholm den 4é oktober då det är den
Internationella 24-timmars seriedagen! Jopp, det finns faktiskt en dag som heter så XP.

Serietecknare runt om i världen samlas runt på olika ställen för att teckna en serie på 24-sidor på
lika många timmar! Det är lite av ett mandoms-prov för oss serietecknare då det utmanar ens skapande, improvisationsförmåga och uthållighet!

Ingen förberedelse i form av Manus eller storyboard heller! Bara en ideé som ska gå direkt till färdig serie! Ett gott råd är att inte teckna allt för detaljerat. Ni hinner aldrig annars.

Så vi får se hur det går! Ni kan kolla upp mer detaljer om det här http://www.24hourcomicsday.com/

Det var allt från mig tills vidare, jag har en del andra blogginlägg planerade framöver som SIS 2014 bland annat (och en hel del skoj till Halloween) så håll ögonen öppna! Tills dess så ha det gött, "dont drink and drive" och är det din födelsedag idag så grattis på födelsedagen!

HEJ SVEJS!

fredag 12 september 2014

När man stirrar ner i avgrunden....så stirrar den tillbaks!"She wants me to remain the beast 

the beast makes me stupid, sloppy and desperate. 

But the anger also gives me strength! 

And I remain far more resilient then you thought, dont I? 

Im tougher, stronger......and I recover real fast! 

So you should ask yourself.....is this "meal" woth the effort?

Is it worth.....the pain? 

(Utdrag ur Salamander Naure vs Nurture) 

Mer bitar från den senaste Salamander serien kommer snart. Mer bestämt ett litet
inlägg kring hans första och en av hans mest hatade fiender!
En dödlig exotisk demon med skrämmande hastighet, hög intelligens, manipulations
förmåga och nästan ändlös hunger!!!
En levande fasa som varit träskvärldens baneman sen dess födelse:

Ett hon-monster kallat: "Spor-saten"........

tisdag 9 september 2014

Salamander: Nature vs Nurture sida 1 och lite om mina seriers framtid i allmänhet Sida 1 från min nya Salamander-serie! Då jag lyckades få klar den i tid (typ), ivägskickad och har fått sova ut XS så kan jag utan stress och påfrestningar lägga upp lite innehåll från mitt senaste alster!

Jag blev väldigt nöjd med den (förutom sida 5 som blev skit då jag fick stressa klart den för att hinna i tid men den blev acceptabel iallafall och man förstår vad som händer.) Jag kan glatt meddela att de tagit med den i Altcom antologin och den kommer att släppas på festivalen i Malmö i början av November!!! 

Det är något av det bästa jag skrivit och tecknat/målat i överlag och jag har redan kommit en bra bit från den tidigare Salamander serie som jag släppte förra året. På tal om det så är det faktiskt en av anledningarna till att jag lägger upp detta. Jag känner mig helt okej med den tidigare serien men den visade sig ändå vara mer av ett tidigt experiment rent stilmässigt då jag i princip just börjat med vattenfärg så jag kommer nog inte att räkna med den i kontinuiteten även fast den är titulerad som "del 1". För just detta nummer är inte direkt en uppföljare på den. 
Faktum är att den nya går igenom mycket av det som togs upp i förra nummret. Man kan nästan säga att den är som min "Evil Dead 2" det är en uppföljare fast en remake på samma gång :P 
Fast ärligt talat så borde den serien varit mer som den här nya då det är en mer episodisk historia med ett slut även om man lätt kan göra en möjlig fortsättning på det.

Texten är på engelska eftersom att det var ett krav till den antologi som jag skickade, men jag kan enkelt ändra texten till svenska om så behövs till nästa års SIS. Vi får se. 

Jag har i vilket fall tänkt att utöka den med några sidor till av action och story då jag vet att serien fått en liten skara fans som jag inte vill göra besvikna och att komma tillbaka två år senare med bara sex sidor känns lite futtigt. 

Jag kommer att gå in mer på detaljer gällande Salamander seriens framtid och ni får ursäkta att det råkat bli såhär. Men ni vet.....LIVET kommer ivägen. Jag har varit på några praktikplatser nu och desperat försökt att få ett jobb så att jag får en säker inkomst medans jag tecknar på fritiden.
Och oftast när jag kommit hem så har jag varit helt utmattad och inte orkat teckna. 

Det har varit lite personliga dilemman med som jag inte tänker gå in på. Men annars så har det även varit så många grejer jag velat göra, olika serier både att få klart och skicka in till olika tidningar för att synas mer och komma ut. Jag har ju figurer och titlar som jag är mycket mer bekväm med att teckna och skicka runt till olika tidningar. Som Sons of plunder till exempel!!! 
(Lite mer humoristiskt stil än Salamander men fortfarande bra grejer!)

Det är inte lätt att vara en man full av ambitioner och drömmar nämligen, och jag är inte den snabbaste tecknaren direkt. Jag har heller inget kontrakt med något stort företag så att jag kan försörja mig på tecknandet (tror inte man kan göra det i sverige dock såvida man inte håller på med seriestrippar dagligen. Inte min grej direkt.)
Jag hade faktiskt idén att publicera Salamander som webbserie, typ 1 sida var fjärde dag eller iallafall 1 gång i veckan.

HA!!!

Javisst! Men den typ av stil och detaljer som jag vill göra och med vattenfärg dessutom. Jo ni, man kan allt vara lite väl tidsoptimistisk och dum ibland.....

Då blir det nog bättre att göra en till två serier med Salamander per år istället med ett rimligt antal sidor (eller nått sånt, jag vet inte riktigt ännu). Jag känner som så att hellre att det får ta lite längre tid så att det blir riktigt bra än att man stressar fram något så att det bara blir halvdant.
Salamander är ju som ett skötebarn för mig nämligen, jag har ju haft figuren sen jag var sex år, och fick självförtroende att dra tillbaka honom just nu på senare år och har sen dess jobbat på ett rätt stort epos som jag känner mig riktigt stolt över. Han har gått igenom en del ändringar genom åren kan man säga.
(Ugh....."The Lizard Rip"? Seriöst, "Dåtids-CH?"
Snacka om fel grammatik över hela stället alltså.
Och hans svans lyste rosa med vilket gjorde att den blev superstark.....XS
............................

Heavy-Metal krigaren i mig tjuter i protest nu alltså XD

Jag var 8 år när jag gjorde just denna serie då han var en ödla och biträdde sig i rollen som en mer typisk superhjälte i en stad där han bekämpade brott. Han var lite mer kaxig med ;P) 


Har ju flera episoder färdigskrivna på datorn redan. Och det kan jag lugnt säga er att hade jag inte tagit min tid med de historierna så skulle det inte ens vara hälften så bra som det är nu! Jag kollar bara bakåt på mig själv i det förflutna och förstår inte ur jag kunde ta vissa beslut gällande handlingen och karaktärer där alltså :P

Ni vet hur det är.

Så ja, det är vad jag har att säga om Salamander och mina övriga serier tills vidare iallafall. Hoppas ni gillar vad ni ser, känn er fria att kommentera nedan eller på Facebook och är det er födelsedag på er så grattis på födelsedagen!

Jag kommer att skriva mer inlägg inom kort, om årets Seriefestival i Stockholm bland annat och lite mer smågrejer om denna serie. Ha det bra så länge!